• De behandeling

 • Een disbalans in je lichaam kan komen door stress, bepaalde voedingsgewoonten, overbelasting of te lang aanhoudende emoties. Dit zijn allemaal factoren die (pijn)klachten kunnen veroorzaken. Uit het intakegesprek, de anamnese, komt zeer waarschijnlijk naar boven wat de oorzaak van je klacht kan zijn. Acupunctuur is een holistische geneeswijze. Dat houdt in dat niet alleen je klacht “het symptoom” wordt bestreden maar ook wordt gekeken naar wat de oorzaak van je klacht is en hoe die kan worden aangepakt. Hiervoor maak ik ook gebruik van mijn kennis als orthomoleculair therapeut.

  Tijdens je behandeling kan ik gebruik maken van verschillende technieken, zoals natuurlijk acupunctuur. Maar ook cupping, moxa en guasha zijn technieken die ik gebruik. Dat is afhankelijk van de klacht en de oorzaak.

  De eerste behandeling start altijd met een intakegesprek en duurt ongeveer 1,5 uur. Hierin kun je uitvoerig vertellen wat jehoofdklacht is en stel ik aanvullende vragen die voor jou misschien niet relevant zijn maar waar ik heel veel informatie uit kan halen om tot een juiste diagnose te komen.

  Daarna voel ik je polsen en bekijk ik je tong. Daarom vraag ik je om voor de behandeling niet je tong te poetsen, koffie te drinken of iets te eten waar je tong van verkleurt, bijvoorbeeld drop.

  Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 1 uur. Hierin vraag ik ook altijd hoe het gaat en bekijk ik je tong en voel je polsen.

  Naalden worden geprikt op de blote huid en acupunctuurpunten zitten verspreid over het hele lichaam. Ik zal je dan ook vragen om je kleding uit te doen op ondergoed en hemdje na. Uiteraard worden de niet behandelde lichaamsdelen discreet bedekt. En ik zorg voor een aangename temperatuur in mijn behandelkamer.

  Acupunctuurnaalden die worden gebruikt zijn steriel verpakt en worden na uw behandeling direct weg gegooid. In sommige gevallen voel je een klein prikje of een stroomstootje maar echt pijn doet het niet.